Nieuws

  • Nieuwjaarsreceptie met fotowedstrijd

    In de kantine van onze...

    Lees meer...

"Wetenschappelijk onderzoek naar hippische training en therapie bij personen met neurologische aandoeningen en/of autisme"

 

Op weg naar Evidence Based Medicine.

 

Het symposium, geïnitieerd vanuit de Hippische Alliantie Rotterdam, had een wetenschappelijke insteek.

 

Met als dagvoorzitter Dhr. Tom van ‘t Hek sprak als eerste mevrouw prof. Dr. M.J. Enders-Slegers, die als professor in mens-dierrelaties, beschreef wat verstaan moet worden onder hippische therapie, wat de effecten hiervan zijn en welke methoden er in de praktijk worden toegepast. Heeft het paard therapeutische gaven? Tot op heden is dit nog niet aangetoond door onderzoek.

 

Mevrouw D. Danser gaf middels een filmpje vervolgens inzicht in hoe zij dagelijks succesvolle pedagogische begeleiding geeft met behulp van paarden.

Waarna de heer G. Kovács vanuit psychologisch perspectief inzicht gaf in dierondersteunde psychotherapie. Eén van zijn cliënten gaf vervolgens een zeer persoonlijke en indrukwekkende beschrijving van haar ervaringen op de Veluwe en de Rainbowranch in Spanje.

 

Na de pause mochten we genieten van een zeer geestige voordracht door dr. J. Drost : Therapeutisch paardrijden, Werkt het eigenlijk wel?

 

Na de Heer Drost, heb ikzelf in een tweegesprek met de Heer van ‘t Hek mogen vertellen over wat we op manege de Hazelaar doen. Na de diverse bijdragen op het gebied van Coaching kon ik vertellen over het aanbieden van een Sport. Met dank aan al degenen van wie ik toestemming kreeg om hun mooie foto in de meedraaiende fotogalerij te mogen laten zien!

 

Vervolgens kregen we een filmpje te zien over dolfijn-therapie op Curaçao en als afsluiting vertelde Annemarie van der Toorn vanuit haar professie hoe zij aankijkt tegen coaching met behulp van paarden.

 

Al met al een zeer geslaagd symposium.

Mechteld

Agenda

 

2018

 

December

 

Maandag 24 en 31

Lessen kunnen deze dagen samengevoegd worden

 

Dinsdag 25 en woensdag 26

GEEN les

 

2019

 

Januari

 

Dinsdag 1

GEEN les

 

Woensdag 9

Uiterste inzend datum foto's

 

Zondag 13

Nieuwjaarsreceptie en uitslagen fotowedstrijd