Manege

Hazelaarweg 25
Rotterdam-Schiebroek
Tel (010) 418 15 60

 

 

Vrijwilligerscoördinatie

Even voorstellen. Ik ben Grace van Ark en sinds kort doe ik samen met Merel van Dorp de vrijwilligers coördinatie op manege de Hazelaar. Ik ben bij de Hazelaar gekomen door mijn zoon Ties, die er nu ongeveer 4 jaar paardrijdt. Verder ben ik getrouwd met Edwin v/d Sman, heb een hond, 3 katten en 2 kippen.

Ik hou van muziek, koken, lezen, creatief bezig zijn, kunst/design en yoga. En ook van paarden alhoewel ik er zelf nog nooit op gezeten heb! Poetsen, opzadelen en ernaast lopen kan ik inmiddels wel ...

Wil je vrijwilliger worden of weet je iemand laat het mij dan weten. Je kunt vrijwilliger worden vanaf 14 jaar en vooral doordeweeks in de ochtenden zijn er mensen nodig! Ik ben meestal op de woensdag en donderdag aanwezig, dus dan kun je me altijd even aanschieten als je vragen hebt. Anders kun je me mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer vrijwilligersinfo in een volgende nieuwsbrief!

Proefjes Zondag 30 april a.s. zijn er proefjes in de categorie F1 en F2. Inschrijving is gesloten, maar kom lekker kijken. Zondag 7 mei a.s. zijn de proefjes in de hogere categorieën.


Paard op proef Het paard wat we op zaterdag 1 april op proef hadden beviel zo goed dat we hebben besloten het te houden. De hilariteit was groot die middag, want we hadden helaas geen passende zadels. ;-)

 

Uit de ALV Leden

We hebben nu 245 leden en daarmee de doelstelling van 250 bijna bereikt, er kunnen er nog een aantal bij. Een mooi aantal dat een goede basis biedt voor de rijvereniging. Er is een activiteitencommissie die voor leden activiteiten gaat organiseren. Het personeelsbestand is met wat tijdelijke opvulling op sterkte.

Paarden

Ook het paardenbestand is op sterkte na de verliezen van vorig jaar. Er zitten wel wat oudere paarden tussen, waar we in de toekomst vervanging voor nodig gaan hebben. We zoeken nog wel een rijpaard, KWPN, schofthoogte 1,63. Jan Koolhaas, een aanwezig oud-bestuurslid zegt toe eens te informeren voor een bijdrage door de Lions club. Het paardenpensioenfonds is gestart.

Communicatie

De nieuwsbrieven gaan inmiddels naar zo'n 600 abonnees. Op Faceboook hebben we 213 vrienden en inmiddels een bedrijfspagina. Het jubileumfeest heeft rond de 450 bezoekers geteld exclusief de inzet van 60 vrijwilligers. Er zijn 150 jubileumshirt en sweaters verkocht. Dankzij een bijdrage van het Opzoomer bewonersinitiatief hebben we de kosten kunnen dekken.

Projecten

Vorig jaar is het project van de hoefslagkering afgerond. Kort geleden hebben we dekking gekregen voor het project verbetering toegankelijkheid voor minder validen, dat in de zomerperiode voor uitvoering is gepland. Voor de komende tijd staan nog op de planning:

  • Vervanging van het dak van de rijbak en de kantine
  • Vervanging van de verlichting door LED verlichting
  • Plaatsing zonnepanelen op de dak van de rijbak

Vrijwilligers

We hebben een hele goede vertegenwoordiging voor de vrijwilligerscoordinatie:Jose van Nieuwenhout, Merel van Dorp, Grace van Ark en Eva Mandos voor de ledenadministratie. Dat is hard nodig want in de ledenvergadering is aangekondigd dat we de invoering van de Verklaring Omtrent Gedrag VOG gaan starten. Veel sportverenigingen, ook in Rotterdam, vragen voor hun vrijwilligers een VOG aan en vragen dit bij toekenning te tonen voor administratie in het bestand. Als je dit als vereniging doorvoert laat je zien een stuk verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid van de leden, zeker de kwetsbare groepen. Er zijn geen kosten aan verbonden voor onze vrijwilligers, alleen een administratieve handeling. Meer hierover in een latere fase. Met name Merel zal zich hier mee gaan bezighouden.

Financieel

De jaarrekening 2016 is gecontroleerd door de kascommissie en door de ALV goedgekeurd. Voorstel voor een indexering van de contributies met 1,5 % in 2018 wordt goedgekeurd. Dit houdt voor 2018 een verhoging in van de tarieven met één Euro. Vanuit de ledenvergadering wordt verzocht om een nieuwe analyse te maken van de al vele jaren geleden opgezette tarieven- en doelgroepenstructuur Door de kascommissie wordt verzocht om twee keer per jaar, in maart en november een kascontrole uit te voeren, hierdoor wordt de hoeveelheid werk beter verdeeld. De penningmeester en het bestuur gaan akkoord.

Bestuur

De zittingsperiode van Hans verloopt. Hans wil doorgaan. Het bestuur en de ALV juichen dit toe.

 

Agenda

 

2018

 

December

 

Maandag 24 en 31

Lessen kunnen deze dagen samengevoegd worden

 

Dinsdag 25 en woensdag 26

GEEN les

 

2019

 

Januari

 

Dinsdag 1

GEEN les

 

Woensdag 9

Uiterste inzend datum foto's

 

Zondag 13

Nieuwjaarsreceptie en uitslagen fotowedstrijd