welkom bij De Hazelaar

Wat weet u van onze manege? Dat wij paardrijlessen bieden aan mindervalide ruiters? Dat we gevestigd zijn in Schiebroek? Dat we altijd behoefte hebben aan nieuwe vrijwilligers om te helpen in de stallen en bij de lessen voor ruiters met een handicap? Dat onze paarden vaak wat ouder zijn? Natuurlijk klopt dat allemaal. Maar wist u ook dat er momenteel drie katten op de manege rondwandelen, dat we jaarlijks een zomerkamp én proefjes op maat organiseren, dat onze vrijwilligers zoveel meer doen dan stallen uitmesten en naast de paarden lopen en dat we ook jonge paarden hebben?

Wij zijn er trots op dat we ons al sinds de jaren tachtig zo hard kunnen inzetten voor onze bijzondere manege, en we nemen u graag mee in wie wij zijn en wat wij doen. Wie zijn de ruiters die elke week voor een uurtje bij ons langskomen? Wie zijn de instructrices die hun best doen om het paardrijden voor iedereen leuk en leerzaam te maken? En wat zijn de karakters van onze paarden, die steeds zo trouw de ervaren en minder ervaren, de beperkte en minder beperkte ruiters op hun rug dragen? Wat zijn we eigenlijk voor manege? Dat willen we u heel graag laten zien, en daarom hebben we deze blog in het leven geroepen. Van nieuwtjes tot interviews met ruiters, instructrices en vrijwilligers en van paardenportretten tot persoonlijke verhalen.

Die persoonlijke verhalen komen deels van mij: ik ben Vivian, nu bijna vijfentwintig en al twaalf jaar ruiter in de zaterdagochtendgroep. Ik heb een chronische ziekte waardoor ik niet goed kan lopen en ook niet helemaal zelfstandig kan paardrijden, maar sinds het prille begin, toen ik op Twanko en Biba reed, voel ik mij helemaal thuis op de manege. Ik zit momenteel in de afstudeerfase van de lerarenopleiding Nederlands en heb schrijven altijd al heerlijk gevonden, omdat het een uitlaatklep is en een manier om te laten zien wat mij bezighoudt. Het paardrijden is inmiddels al zo lang een deel van mij en mijn leven dat ik het dan ook ontzettend leuk vind om daar mijn schrijfpassie op los te kunnen laten en er niet alleen mijn eigen, maar ook andermans verhalen over te vertellen.

De komende tijd zal de blog gevuld worden met allerlei soorten inhoud, en hopelijk geeft dat u de mogelijkheid om ons en onze manege wat beter te leren kennen. Laat het ons ook vooral weten als u ideeën hebt voor onze blogs of als u misschien zelf een bijdrage zou willen leveren vanuit uw affiniteit met de manege: dat vinden we alleen maar leuk!

Tags: