Zon, paarden en veel plezier!

Onze manege kent vele bijzondere tradities. Denk bijvoorbeeld aan de vakanties van onze paarden op het land bij de boer. Of de jaarlijkse feestelijke afsluiting van het seizoen met het diploma-rijden van onze minder valide ruiters.
Een traditie die trouwens het afgelopen jaar een nieuwe ontwikkeling doormaakte omdat ook valide jeugdleden
dit absoluut een keer wilde proberen! En niet te vergeten de behendigheidsproefjes, waar vooral het plezier met de
paarden en elkaar voorop staat.

Toch blijft wat ons betreft één jaarlijks terugkerend fenomeen het absolute hoogtepunt van de activiteiten op De Hazelaar en dat zijn de zomerponykampjes voor onze jonge, minder valide ruiters. Drie dagen en twee nachten verblijven gemiddeld zo’n 10 kinderen/jongeren, samen met een grote groep vrijwilligers en een aantal instructeurs op onze manege. Er wordt natuurlijk paard gereden, gezamenlijk voor de paarden gezorgd, eindeloos paarden geborsteld en geknuffeld, maar ook heel veel gespeeld in de binnenbak en op het buitenterrein. Watergevechten, kampvuur met marshmallows, knutsel-uren, springkussens, zwembadje, balspellen, speurtochten… het is er allemaal en er wordt volop aan deelgenomen. Niet alleen door de ruiters, ook de vrijwilligers zien hun kans schoon om zich die dagen lekker uit te leven en ongegeneerd mee te doen met ‘hun’ kinderen!

De keukenploeg zorgt telkens weer voor heel veel broodjes en boterhammen, maar ook voor pannenkoeken, fruit, pastaschotels, frites of pizza’s en vaak ook voor een heerlijke barbecue. En dan hebben we het nog niet gehad over de liters aanmaaklimonade, frisdrank, melk, koffie en thee die er tijdens zo’n kampje doorheen gaan. Want meestal moet er goed gedronken worden in die zomerse, warme, soms hete dagen!

Zo lang als we ons dat herinneren was er zo’n zomerkampje op onze manege. En veel is er niet aan veranderd. Nog steeds houden verpleegkundigen overdag en ’s nachts de wacht over de kinderen, nog steeds ook wordt het georganiseerd door één of meer enthousiaste instructeurs (in hun vrije tijd) in samenwerking met vrijwilligers. En ook zijn er gelukkig elk jaar weer sponsoren bereid om een financiële of materiële bijdrage te leveren waar- door de kosten van het kampje voor deelnemers en de manege beperkt blijven.

Van de Stichting Hippische Alliantie Rotterdam hebben we een schenking gekregen.

Wij danken de onderstaande sponsoren voor hun bijdrage aan ons Ponykamp:

[wpaft_logo_slider category=sponsors-ponykamp2019]