Coronavirus en De Hazelaar

Het is u vast niet ontgaan: het nieuwe verkoudheidsvirus COVID-19, ook wel bekend als coronavirus, is op veel plekken in Nederland opgedoken. Dit virus kenmerkt zich door koorts, hoesten, niezen en soms benauwdheid: symptomen die vaak voorkomen bij griep.

Op De Hazelaar vinden we hygiƫne erg belangrijk, niet in het minst omdat we constant in contact zijn met paarden (en soms ook andere dieren). Nu het coronavirus ook in Rotterdam en omgeving actief is, willen we u hier graag extra op wijzen. We willen graag dat onze medewerkers, vrijwilligers, ruiters en bezoekers zo gezond mogelijk zijn: met onderstaande aanwijzingen kunt u uzelf en de mensen om u heen het beste beschermen.

  • Was uw handen regelmatig. Gebruik water en zeep en neem hier ten minste 20 seconden de tijd voor. Was bijvoorbeeld uw handen bij aankomst op de manege, na contact met de paarden en na het rijden en/of helpen tijdens een les. Handgel werkt ook, maar handen wassen is beter. Wees erop bedacht dat op de manege veel mensen komen die bijvoorbeeld deuren, telefoons, deurposten, leuningen, paardenspullen en stalspullen aanraken en dat vaak handen wassen dus nodig is als u lang op de manege bent.
  • Hoest en nies met beleid. Gebruik bij voorkeur een tissue of papieren zakdoek om in te hoesten, niezen of snuiten en gooi deze vervolgens direct weg: was daarna uw handen. Geen zakdoekje bij de hand? Houd dan niet de hand voor de mond en neus bij hoesten of niezen, maar doe dit in de binnenkant van de elleboog.
  • Blijf thuis indien nodig. Voelt u zich niet lekker? Ook als u andere symptomen heeft dan de verschijnselen die bij het coronavirus horen, is het verstandig om thuis te blijven. Wij wijzen u er graag op dat op De Hazelaar ook veel mensen komen met verminderde weerstand en dat zij in deze situatie een zeer kwetsbare groep vormen. Let dus goed op uzelf en op de mensen om u heen. Neem bij twijfel over uw symptomen contact op met een arts.
  • Geen paniek. Het is goed om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen: de website van het RIVM is daar de beste bron voor en daar vindt u ook een grote hoeveelheid aanwijzingen over wat u wel en niet moet en kunt doen. Blijf verder vooral rustig en neem de nodige voorzorgsmaatregelen, maar maak u niet drukker dan nodig.