Even voorstellen: nieuwe pony’s Pats en Derano

Veel van onze pony’s zijn ware beroemdheden op De Hazelaar: namen als Yellow, Penotti, Amigo, Bailey, Pinkeltje en Mickey doen bij iedereen wel een belletje rinkelen. Maar sinds kort hebben we ook twee nieuwe gezichten in onze stal, en die stellen we vandaag graag voor!

Pats

Pats is een net zesjarige Ierse Leisure Horse-merrie, een kruising tussen een Connemara- en een Welshpony. Ze is een wat kleinere pony, rond de 1.38 meter lang, en met haar licht goudbruine vacht (in het paardenvocabulaire een valkkleur) en zwarte manen, staart en voeten lijkt ze net een mini-versie van Yellow, die natuurlijk al heel lang deel uitmaakt van het Hazelaar-meubilair.

Pats is nu bijna een jaar bij ons op de manege. Ze was in het begin nog wat onooglijk en onopvallend, maar algauw kwam haar gouden karakter naar boven: doordat ze bij haar vorige eigenaresse heel liefdevol is grootgebracht, zit ze vol vriendelijkheid en vertrouwen en leert ze bovendien snel en graag. Ze heeft nog niet veel ervaring en ook aan haar spierkracht en uithoudingsvermogen werken we nog volop, maar ze vindt het des te leuker wanneer mensen contact met haar maken, haar verzorgen of oefeningen met haar doen.

Pats is gelukkig al helemaal gewend aan het werken met een bit en zadel: we zijn haar nu lekker aan het trainen om te zorgen dat ze helemaal vertrouwd raakt met het reilen en zeilen van De Hazelaar. We hopen dat ze over een tijdje een fijne pony zal zijn voor de (beginnende én gevorderde) jonge ruiters en dat we haar ook kunnen inzetten voor onze rijlessen met mindervalide ruiters. Hopelijk blijft ze het bij ons goed doen en vooral goed naar haar zin hebben, zodat we haar lang bij ons kunnen houden!

Pats Golden Girl, welkom op onze manege!

Derano

Derano is al een stukje ouder dan Pats: deze achttienjarige Welshe kruisingpony is nu ongeveer een half jaartje bij ons op de manege. Zijn volledige naam is, heel chic, Derano du Bois: die naam past bij hem, want hij is in zijn jonge jaren een echte sportpony geweest die werd ingezet voor dressuur- en springwedstrijden. Jammer genoeg kan hij dat nu niet meer, maar daar hebben wij profijt van: wij mogen nu namelijk nog een poosje van hem genieten.

Derano is bij ons in bruikleen: hij is nog een beetje in training, maar hij loopt al wel volop mee tijdens de lessen, bijvoorbeeld met mindervalide ruiters. Derano vindt alles prima: het platform, wandelingetjes in het park… hij is vaak nog wat nieuwsgierig of eigenwijs, maar tegelijkertijd is het een hele brave, rustige pony die zich weinig aantrekt van de andere paarden. Op stal vindt hij het heerlijk om gepoetst en geknuffeld te worden: let extra op één speciaal plekje op zijn schoft, dat is echt zijn lievelingsplekje!

We zijn heel blij met Derano, want hij past perfect bij onze manege en we zijn met z’n allen helemaal verliefd op deze knappe ruin. Extra fijn is dat door zijn komst onze trouwe Amigo wat meer rust krijgt, en die heeft dat natuurlijk ook verdiend.