Wilt u onze manegekatten helpen?

U hebt ze misschien al wel eens gezien: onze drie manegekatten. Ze zijn er al wat langer, maar pas sinds de laatste tijd laten ze zich ook echt zien aan onze ruiters en bezoekers, en dat is niet onopgemerkt gebleven. Veel van onze jongere en mindervalide ruiters, maar ook onze volwassen kattenliefhebbers vinden het maar wat leuk om de beestjes zien rond te wandelen of aan te halen, en zoals het echte katten betaamt is het bijna alsof onze manege aan hen toebehoort.

Zo hebben we Garfield, een mannetje van een jaar of vier: hij is sinds vorig jaar bij ons op de manege nadat zijn eigenaar hem op straat had gezet. Garfield maakt zo ongeveer deel uit van het meubilair in de kantine en ligt daar dan ook graag op een stoel te suffen, terwijl hij zich af en toe lekker door iemand laat aaien.

Ook hebben we Kronk: hij is echt nog een jonkie, nu zo’n twee jaar oud en een paar jaar terug als kitten bij ons gekomen. Hij laat zich niet zo heel vaak zien, maar vindt het wel héél leuk om de binnenbak te verkennen of in de stallen rond te lopen.

En dan hebben we natuurlijk nog Droppie: dit lieve oude besje is echt al sinds de beginjaren van De Hazelaar bij ons en ze is dan ook de jongste niet meer: we weten het niet helemaal zeker, maar we denken dat ze best eens zeventien of achttien zou kunnen zijn. Juist door haar hoge leeftijd wilden we graag Garfield en Kronk er ook bij, zodat ook zij op muizen- én knuffeljacht konden. Voordat de nieuwe poetsplaatsen in de stallen werden gemaakt, lag Droppie graag hoog in het hooi bij de ingang van de stal om lekker dutjes te doen of alles in de gaten te houden. Tegenwoordig zie je haar heel vaak op de grote tafel in de kantine. Droppie is een echte knuffelkat en houdt heel erg van aaien, kroelen en op schoot nemen.

Wij vinden het net als onze ruiters, vrijwilligers, bezoekers en instructrices heel fijn dat we deze drie poezenbeesten hebben rondlopen, maar drie katten hebben natuurlijk ook veel verzorging nodig: ze moeten eten krijgen, maar ook andere zaken zoals hulp van de dierenarts. Kronk en Garfield bijvoorbeeld bleken nogal zorgenkindjes te zijn en wat medische problemen te hebben waarvoor de kosten schrikbarend hoog kunnen oplopen. Dit geldt vooral voor Garfield: hij heeft een ongeluk gehad waardoor schade aan zijn kaak is toegebracht, welke operatief verholpen moet worden… maar . voor ons als manege is die financiering niet vanzelfsprekend: we zijn voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers en sponsors en onze eerste budgetprioriteit ligt uiteraard bij de verzorging van de paarden, het onderhoud van onze gebouwen en het faciliteren van de rijlessen.

Tegelijkertijd zou het een groot gemis zijn als de katten geen thuis meer zouden hebben op onze manege. Dat merken we ook bij de cliënten van Middin, die samen met hun begeleiders normaal gesproken vijf dagen in de week op onze manege komen helpen met stallen uitmesten, paarden verzorgen, het terrein onderhouden enzovoorts. Ook zij genieten met volle teugen van de katten, en door alle liefde en positieve energie die ze geven aan iedereen willen we, mede in samenwerking met de begeleiders van Middin, graag kijken naar mogelijkheden om de katten te kunnen blijven financieren.

Het is in de eerste plaats belangrijk dat reeds gemaakte kosten gedekt worden en dat we daarnaast structureel de voer en verzorging van de katten kunnen blijven betalen.

Daarom doen we een beroep op u: wilt u een bijdrage leveren aan het welzijn en welbevinden van onze harige viervoeters zodat zij ook een positieve bijdrage kunnen blijven leveren aan het mangegeluk van onze ruiters, bezoekers, vrijwilligers en instructrices? Graag! U kunt ons op verschillende manieren helpen:

  • Hebt u kattenvoer, speeltjes, mandjes of andere verzorgingsspullen waar u vanaf wilt? U kunt het aan de manegekatten doneren! Overleg hierover met een instructrice of mail naar communicatie@manegedehazelaar.nl.
  • Wilt u één van onze katten adopteren, maar deze wel op de manege laten? Dan kunt u structureel een bijdrage leveren voor voer, verzorging, medische hulp etc. Dat kan via het reguliere rekeningnummer van de manege: onze penningmeester zorgt er dan voor dat het in het kattenfonds terecht komt. Let op: vermeld bij uw donatie wel duidelijk dat het om een kattenfonds-gift gaat.
  • Ook eenmalige bedragen, bijvoorbeeld om operatiekosten voor Garfield te dekken of om in één keer een voorraad kattenvoer te kunnen aanschaffen, zijn van harte welkom. Dit kunt u op dezelfde manier doneren als hierboven beschreven.
  • Bent u zelf niet in staat te geven? Zegt het dan vooral voort: misschien kent u mensen die het sponsoren van katten graag op zich willen nemen. Voel u vrij om de foto’s van Garfield, Kronk en Droppie te delen op social media, of maak uw eigen foto’s. Misschien kent u wel iemand voor wie het niet mogelijk is om een kat te adopteren, maar die wel graag iets wil doen voor een kat!
  • Geef onze katten vooral lekker veel liefde en aandacht wanneer u er bent: wij hebben daar zelf niet altijd evenveel tijd voor, maar vinden het wel heel fijn om te weten dat ze geliefd en populair zijn!

Vragen over onze katten, het zogenaamde kattenfonds of hoe u kunt helpen? Neem dan vooral contact met ons op zoals u dat normaal ook zou doen. Onze poezenbeesten zijn een belangrijk deel van onze manege omdat ze belangrijk zijn voor alle verschillende mensen die er komen, en hopen er op deze manier voor te zorgen dat ze niets tekort komen zonder dat wij zelf moeten korten op onze andere financiële prioriteiten.