Meteen naar de inhoud

Paarden & Pony’s

  U kunt ons helpen door een paard te sponsoren. Meer informatie hierover op de Sponsor pagina.

Amigo

Geboortedatum

1 januari 2005

Ras

Haflinger, ruin

Bijzonderheden

Amigo is een echte Haflinger: sterk, enthousiast, speels en soms wat onbesuisd. Hij heeft een hart van goud en is een kindervriend. Hij houdt ervan om aandacht te krijgen en geborsteld te worden op stal.


Bink

 

Geboortedatum

Nog niet bekend.

Ras

Tinker

Bijzonderheden

Bink woont nog niet zo lang op de manege. In de korte tijd dat hij er is heeft hij al een grote groep fans verzameld. Hij loopt in bijna alle lessen mee en soms rijden er ook kinderen op hem. Bink heeft een koel karakter en is nergens van onder de indruk. Voor de mindervalide lessen moet Bink nog verder worden opgeleid. De verwachting is dat hij dit goed op gaat pakken vanwege zijn rustige karakter. 


Daisy

Geboortedatum

1 juni 2001

Ras

kruising Tinker, merrie 

Bijzonderheden

Daisy kwam als ervaren manegepony in 2017 over uit Zoetermeer. Ze kon al snel ingezet worden voor de mindervalide lessen. Ze heeft een prachtig lichtblauw oog, een maanoog genoemd!


Day Light

Geboortedatum

1 januari 1998

Ras

onbekend, ruin 

Bijzonderheden

Daylight is met zijn zwart-wit gevlekte vacht een imposante verschijning! Hij is in 2016 in bruikleen aan de manege gegeven en was meteen al geliefd. Hij is betrouwbaar, heel kalm en lief, maar vooral ook groot en sterk. Dat maakt hem all-round inzetbaar!


Don

Geboortedatum

28 maart 2006

Ras

Schwarzwälder Fuchs, ruin

Bijzonderheden

Met zijn prachtige blonde gekrulde manen is Don een bijzondere verschijning. Hij doet de dingen graag in zijn eigen (kalme..!) tempo. Hij is braaf en kan het zwaardere werk doen in de mindervalide lessen.


Edelweiss

Geboortedatum

2 juni 2009

Ras

KWPN.Merrie

Bijzonderheden

Edelweiss is een paar jaar geleden op de manege gekomen. Sinds haar komst heeft ze steeds meer fans gekregen. Iedereen die met haar kennismaakt heeft haar lief vanwege haar super lieve karakter. Ze loopt in bijna alle lessen mee en er rijden zelfs kinderen op haar. Edelweiss geeft veel vertrouwen tijdens het rijden omdat ze zich aanpast aan het niveau van de ruiter.


Felix

Geboortedatum

1 januari 2006

Ras   

heeft Haflinger- én Arabisch bloed, ruin

Bijzonderheden

Felix kwam in 2014 samen met zijn grote vriendin Roos op de Hazelaar. Hij is gevoelig en moest best wennen aan de drukte op de manege. Hij wordt graag rustig behandeld. Hij werkt vooral in de lessen voor valide ruiters.


 

Flip

Geboortedatum

2 mei 2010

Ras   

Onbekend, ruin

Bijzonderheden

Flip is in juni 2016 door de manege aangekocht als rijpony. Hij is een nieuwsgierige en pittige pony, geschikt voor de kleinere ruiters.


Honey

Geboortedatum

1 januari 2016

Ras   

Irish Cob, merrie

Bijzonderheden

Honey is en lieve pony waar geen kwaad in zit.
Ze is nog in de leer maar pakt het werk erg goed op. Ze wordt een echte manege pony.  


Jasper

Geboortedatum

1 januari 2011

Ras   

Irish Cob, Ruin

Bijzonderheden

Jasper woont sinds kort op de manege en is een echte knuffellaar, erg lief en houd van aandacht. Langzaamaan wordt Jasper al wat ingezet in een aantal lessen waar hij soms een beetje eigenwijs is.


Llyn (Llynhelig Brenhines)

Geboortedatum

21 april 2007

Ras

Welsh Cob, merrie

Bijzonderheden

Lynn is een leuke stoere merrie met een pittig karakter. Ze kwam in december 2015 op de manege en ze wordt inmiddels all-round ingezet voor de lessen.


Lucky

Geboortedatum

3 juli 2004

Ras

Kruising IJslander, ruin

Bijzonderheden

Onze Lucky is een tikje ondeugende pony met een eigen wil. Het is een dapper baasje dat niet snel schrikt en hij durft best voorop in de rij te lopen! Hij is een zeer ervaren pony voor de mindervalide en de valide lessen.


Pats

Geboortedatum

1 januari 2014

Ras

Leisure Horse Ireland, merrie

Bijzonderheden

Pats is van een Iers ras, en is een bijzondere verschijning met haar lichte vacht en manen: deze kleur noemt men Valk. Pats is als jonge pony die weinig kom op de manege gekomen. Bij ons is ze verder opgeleid door een trouwe vrijwilliger. Ze heeft zich ontwikkeld tot een top kinderpony die veel kinderen leert rijden. Voor gevorderde ruiters is Pats een pony met uitdaging. In mindervalide lessen is Pats van grote waarde voor de kleinere ruiters. 


Penotti

Geboortedatum

8 april 2005

Ras

onbekend, merrie

Bijzonderheden

Penotti kwam als drachtige pony op de Hazelaar en gaf ons als verrassing Sir Price, die inmiddels ergens anders woont. Penotti is een all-round pony die heel betrouwbaar is voor mindervalide ruiters. Ze kan in de valide lessen soms eigenwijs zijn door stil te staan als ze het genoeg vindt!


Pinkeltje

Geboortedatum

1 januari 1997

Ras

Welsh Pony, ruin

Bijzonderheden

Pinkeltje kwam als verwaarloosd veulen van 4 maanden op de Hazelaar. Hij heeft zich ontwikkeld tot een knuffelbare pony die al jaren lang de jonge ruiters veel vertrouwen geeft.


Tebbe

Geboortedatum

6 maart 2006

Ras

Fries, ruin

Bijzonderheden

Onze Black Beauty is een braaf en betrouwbaar paard dat veel en all-round inzetbaar is! Hij woont al lang op de manege en heeft veel ervaring met het werk dat hij doet. Voor de mindervalide lessen is Tebbe van grote waarde. In de valide lessen is het hard werken om hem aan de gang te krijgen; hij doet het graag rustig aan :-). Op stal moet je opletten dat je zijn deur goed dicht doet, Tebbe is een meester in ontsnappen. 

 


Ted

Geboortedatum

2015

Ras

Comtois (Frans trekpaard), ruin

Bijzonderheden

Teddie
is sinds februari dit jaar op de manege. In het begin was het best moeilijk
voor hem om te snappen wat wij als mensen van hem wilde. Gelukkig begreep hij
al snel wat de bedoeling was en krijgt hij steeds meer fans. In de mindervalide
lessen is hij vanwege zijn rustige karakter en brede lijf van grote waarde.
Voor valide ruiters is hij een leuk paard waar nog veel uitdaging in zit.

 


Valentijn

Geboortedatum

1 januari 2012

Ras

Leisure Horse Ireland, ruin

Bijzonderheden

Valentijn is een aantal jaren op de manege. In het begin vond hij veel spannend en moeilijk, maar na veel trainen en oefenen is hij uitgegroeid tot een een lieve knuffelpony! Net als Daisy heeft hij een bonte vacht en een mooi lichtblauw oog, dat een maanoog wordt genoemd. Hij loopt in veel lessen mee en heeft vooral in de valide lessen veel fans. Valentijn zijn lievelingsactiviteiten zijn slapen en lekker gepoetst worden.