Ga naar de inhoud

Ontmoet onze paarden en pony’s

U kunt ons helpen door een paard te sponsoren. Meer informatie hierover op de Sponsor pagina

Amigo

 

Geboortedatum

1 januari 2005

Ras

Haflinger, ruin

Bijzonderheden

Zijn naam is het Spaanse woord voor vriend. En hij doet zijn naam zeker eer aan! Amigo is een grote kindervriend en leert veel (jonge) kinderen rijden. Hij houdt van knuffelen en rijden, ook al is hij soms heel ondeugend.

Bink

Geboortedatum

Nog niet bekend.

Ras

Tinker

Bijzonderheden

Bink woont nog niet zo lang op de manege. In de korte tijd dat hij er is heeft hij al een grote groep fans verzameld. Hij loopt in bijna alle lessen mee en soms rijden er ook kinderen op hem. Bink heeft een koel karakter en is nergens van onder de indruk. Voor de lessen voor ruiters met een beperking moet Bink nog verder worden opgeleid. De verwachting is dat hij dit goed op gaat pakken vanwege zijn rustige karakter. 

Daisy

Geboortedatum

1 juni 2001

Ras

kruising Tinker, merrie 

Bijzonderheden

Onze zwart-witte Daisy heeft vaak de mooiste gekleurde manen, ze houdt er namelijk heel erg van helemaal gepoetst en vertroeteld te worden en dan worden haar manen met krijt ‘geverfd’. Ze is een tinker met een mooi blauw oog, een maanoog en onmisbaar in alle staplessen door haar geduld en voorzichtigheid. Haar grootste hobby is eten.

Day Light

Geboortedatum

1 januari 1998

Ras

onbekend, ruin 

Bijzonderheden

Day Light, of gewoon Day, is in 2016 in bruikleen gegeven en is een van onze grootste paarden met een nog groter hart. Hij is kalm en daardoor heel betrouwbaar. Hij is beste vrienden met Tebbe en houd van aandacht en poetsen. Vroeger heeft Day waarschijnlijk gecrosst, want als hij gaat galopperen wil hij maar één ding: heel hard!

Don

 

Geboortedatum

28 maart 2006

Ras

Schwarzwälder Fuchs, ruin

Bijzonderheden

Met zijn prachtige blonde gekrulde manen is Don een bijzondere verschijning. Hij doet de dingen graag in zijn eigen (kalme..!) tempo. Hij is braaf en kan het zwaardere werk doen in lessen met ruiters met een beperking .

Edelweiss

 

Geboortedatum

2 juni 2009

Ras

KWPN.Merrie

Bijzonderheden

Edelweiss is een paar jaar geleden op de manege gekomen. Sinds haar komst heeft ze steeds meer fans gekregen. Iedereen die met haar kennismaakt heeft haar lief vanwege haar super lieve karakter. Ze loopt in bijna alle lessen mee en er rijden zelfs kinderen op haar. Edelweiss geeft veel vertrouwen tijdens het rijden omdat ze zich aanpast aan het niveau van de ruiter.

Flip

Geboortedatum

2 mei 2010

Ras   

Onbekend, ruin

Bijzonderheden

Flip is een lieve, kleine pony die perfect is voor de wat kleinere ruiters. Hoewel hij dat niet meer is, heeft hij nog altijd het karakter van een jonge pony, hij wil bijvoorbeeld overal aan zitten met zijn mond. Flip kan zelfs ritsen opendoen! Hij is ook heel goed om iemand te leren longeren. Hij is dol op lekker rennen en spelen met z’n paardenvrienden: Amigo, Lucky en Felix.

Felix

 

Geboortedatum

1 januari 2006

Ras   

heeft Haflinger- én Arabisch bloed, ruin

Bijzonderheden

Felix kwam in 2014 samen met zijn grote vriendin Roos op de Hazelaar. Hij is gevoelig en moest best wennen aan de drukte op de manege. Hij wordt graag rustig behandeld. Hij werkt vooral in de lessen voor ruiters met een beperking.

Honey

Geboortedatum

1 januari 2016

Ras   

Irish Cob, merrie

Bijzonderheden

Honey is onze lieve Irish Cob merrie, ze is in 2020 aan De Hazelaar geschonken door Corrie Oomen, één van de founding mothers van de manege. Ze houdt van aandacht en poetsen en in de lessen is ze goud waard en leert ze veel mensen (beter) paardrijden.

Llyn (Llynhelig Brenhines)

 

Geboortedatum

21 april 2007

Ras

Welsh Cob, merrie

Bijzonderheden

Lynn is een leuke stoere merrie met een pittig karakter. Ze kwam in december 2015 op de manege en ze wordt inmiddels all-round ingezet voor de lessen.

Lucky

Geboortedatum

3 juli 2004

Ras

Kruising IJslander, ruin

Bijzonderheden

Lucky is onze lieve IJslanderkruising, die niet snel schrikt. Hij loopt in heel veel lessen, met de kleinste beginners, maar ook met gevorderde ruiters, en is dol op eten. Lucky speelt graag samen met Flip, Amigo of Felix in de paddock of de buitenbak. Het is een echte allrounder, een sprongetje op zijn tijd gaat hem ook goed af.

Jasper

 

Geboortedatum

1 januari 2011

Ras   

Irish Cob, Ruin

Bijzonderheden

Jasper woont sinds kort op de manege en is een echte knuffellaar, erg lief en houd van aandacht. Langzaamaan wordt Jasper al wat ingezet in een aantal lessen waar hij soms een beetje eigenwijs is.

Pats

Geboortedatum

1 januari 2014

Ras

Leisure Horse Ireland, merrie

Bijzonderheden

Pats is onze mooie valk merrie die al van jongs af aan bij ons is. Ze is op De Hazelaar gekomen toen ze nog helemaal niets kon en heeft alles bij ons geleerd, op haar eigen tempo. Daarom is ze nu dan ook een echte, onmisbare Hazelaarpony. Ze is bij ons op dit moment de enige die bitloos wordt gereden en dit gaat super goed. Ze luistert eigenlijk wel naar iedereen bij het rijden waardoor ze een top kinderpony is.

Penotti

 

Geboortedatum

8 april 2005

Ras

onbekend, merrie

Bijzonderheden

Penotti kwam als drachtige pony op de Hazelaar en gaf ons als verrassing Sir Price, die inmiddels ergens anders woont. Penotti is een all-round pony die heel betrouwbaar is voor ruiters met een beperking. Ze kan in lessen voor ruiters zonder beperking soms eigenwijs zijn door stil te staan als ze het genoeg vindt!

Pinkeltje

 

Geboortedatum

1 januari 1997

Ras

Welsh Pony, ruin

Bijzonderheden

Pinkel is vanaf dat hij een veulentje is op de manege, dat betekent dat hij inmiddels al meer dan twintig jaar bij ons is. Hij is al wel een beetje met pensioen, hij loopt hier en daar nog een staplesje met kinderen, maar is nu vooral een knuffel en poetspony geworden. En dat vindt hij heerlijk!

Tebbe

Geboortedatum

6 maart 2006

Ras

Fries, ruin

Bijzonderheden

Tebbe is altijd een mooie, statige verschijning. Hij is onze knappe, en enige, echte Fries. Hij loopt in de staplessen mee en geniet dan van de ritjes door het park. Hij heeft een allerbeste vriend, Day Light, daar staat en speelt hij graag mee samen. In de stal moet je goed opletten dat je zijn deur goed dicht doet. Tebbe is namelijk kampioen ontsnappen omdat hij weet hoe hij een deur open moet maken in de binnenstallen.

Ted

Geboortedatum

2015

Ras

Comtois (Frans trekpaard), ruin

Bijzonderheden

Teddie is sinds februari dit jaar op de manege. In het begin was het best moeilijk voor hem om te snappen wat wij als mensen van hem wilde. Gelukkig begreep hij al snel wat de bedoeling was en krijgt hij steeds meer fans. In de lessen voor ruiters met een beperking is hij vanwege zijn rustige karakter en brede lijf van grote waarde.
Voor ruiters zonder beperking is hij een leuk paard waar nog veel uitdaging in zit.

Turbo

Turbo

Bijzonderheden

Zijn echte naam in zijn paspoort is Willyke, maar dit past totaal niet bij hem. Hij werd Turbo genoemd omdat hij super snel gaat en dat is in de les ook goed te zien. Hij is een lieve, maar zeker ook ondeugende pony waar veel kinderen op leren rijden. Zijn grootste drijfveer in het leven is eten, maar om gezond te blijven doen we er alles aan om hem op gewicht te houden. Hij word daarom ook veel gelongeerd.