Meteen naar de inhoud

Veiligheid

Veiligheid is heel belangrijk op De Hazelaar voor onze valide en minder valide ruiters.

Wij hebben Huis- en Stalregels beschikbaar en een Gedragscode, waarvan we iedereen vragen deze na te leven.

Merk je iets op waar je liever met iemand over wilt praten? Neem dan contact op met onze vertrouwenspersoon Shirley van der Meer op vertrouwenspersoon@manegedehazelaar.nl

Camera’s
Voor de beveiliging van onze paarden en materialen hebben we een camerasysteem dat actief is in de sluitingstijden van de manege. In het Protocol Cameratoezicht De Hazelaar staat hoe we er mee om gaan.

De Hazelaar is in het bezit van het certificaat van de Stichting Veilige Paardensport.

Bekijk ook dit filmpje waarin een en ander verduidelijkt wordt van het belang van veilige paardensport.

Tijdens de lessen zijn de instructrices verantwoordelijk voor de veiligheid. Luister daarom altijd goed naar de instructrice. Je mag uiteraard ook altijd vragen stellen als je iets wilt weten.

De instructrice zal je ook informeren over het dragen van de juiste kleding. Deze is ook een belangrijk onderdeel van je eigen veiligheid.

Veiligheidshelm of Cap

Het is verplicht om op De Hazelaar een goedgekeurde veiligheidscap te dragen. Deze biedt bescherming aan het hoofd bij een onverhoopte val. Op de manege zijn caps beschikbaar voor als je nog geen eigen cap hebt. Draag altijd een cap met de CE-markering en het EN 1384-teken. Deze helm heeft  een harde schaal en een kinband voorzien van veiligheidssluiting. In uitzonderlijke gevallen is het bij een minder valide ruiter lastig om een cap te dragen. Neem hiervoor altijd contact op met de instructie.

Rijkleding

Ook de juiste kleding is belangrijk. Armen en benen moeten door de kleding  bedekt worden, en ook voldoende bewegingsvrijheid bieden.

Kleding mag niet loshangen of loshangende onderdelen hebben die het paardrijden in de weg kunnen zitten. Kleding tijdens de les altijd dicht doen. Goede laarzen of schoenen met een hak (Jodphurs) voorkomen dat de voet bij een eventuele val in de stijgbeugel blijft vastzitten.

Het dragen van sieraden als (grote) oorbellen, ringen en rinkelende armbanden is niet toegestaan te paard of bij het poetsen. Lang haar moet tijdens het poetsen en opzadelen en tijdens het paardrijden vastgebonden zijn in een staart of knotje.